22
okt

Lad os da ansætte den første og bedste!

No Tags | Nyheder

I maj 2015 sendte vi en survey ud til 650 HR ledere og Rekrutterings specialister, hvor vi gerne ville belyse, hvad der i virkeligheden sker, når tingene går hurtigt og de langsigtede planer bliver glemt.

Virksomhederne får ikke de rette ansøgere

Analysen viser, at 36% ofte oplever at de ikke får de rette ansøgere, når de selv annoncerer. 64% oplever det til tider. Dette er i sig selv ikke overraskende i et arbejdsmarked, hvor der er høj efterspørgsel på specialister (som ikke er aktivt jobsøgende) og hvor der stilles store krav fra virksomhederne til deres foretrukne kandidater.

Men de ansætter dem alligevel

Det overraskende element ligger i følgespørgsmålet, hvor 83,3% svarer, at de til tider ansætter de tvivlsomme ansøgere og 10% svarer, at de gør det ofte. Blot 6,7% siger, at de aldrig vælger at ansætte de kandidater, hvor der er tvivl om at deres profil reelt matcher jobbet.

Panik før lukketid?

Hvad er årsagen til, at man som arbejdsgiver godt kan se at matchet ikke er så godt, men at man alligevel vælger at ansætte en kandidat.

Hvor mange af disse ansættelser er rent faktisk en succes efter 6 måneder, og hvad koster det reelt at træffe disse forretningskritiske beslutninger?

 

Er det tidspresset, der er større end troen på den rette nok skal komme? Har man afsøgt alle muligheder eller har man blot sat en annonce på nettet med ”post & pray” taktikken som PLAN A-B & C?

Der skal naturligvis meget mere til en god rekruttering end at få de rette ansøgere, men det er et godt udgangspunkt for at kunne gøre sit job godt med at holde interviews, teste og tage referencer.

 

Det er ingen hemmelighed, at jeg bl.a. lever af, at virksomhederne ikke kan finde de rette kandidater i et markedet, hvor de gode af slagsen er en mangelvare.

 

Uanset hvad, så synes jeg, at det er synd for virksomhederne og deres medarbejdere og for de kunder, der kommer til at opleve konsekvenserne af den fejlagtige rekruttering og ikke mindst for kandidaten, som sikkert er havnet på den forkerte hylde.

Gør noget!

Jeg opfordrer til, at man som virksomhed gør noget andet end man plejer. Kig på hvordan du lettere kan tiltrække dine kandidater, undersøg hvad de bedste kandidater vil med deres liv og karriere og hvad de tænker om dig som arbejdsgiver, tilbyd noget nyt, ring til mig eller en anden, som kan kontakte de attraktive hoveder direkte, tænk proaktivt og byg en talent pipeline, hvor du kan være foran dit behov i stedet for først at handle når du står og mangler din næste medarbejder

Resultater fra Analysen

Vi præsenterer alle resultater fra vores survey på næste HR Inspiration Session d. 13.11.15. Arbejder du med HR eller Ledelse, kan du tilmelde dig eventet på www.hr-inspiration.dk

 

Thomas 


No Comments

Comments are closed.