Hjulene ruller – men vejen er fuld af huller!

No Tags | Nyheder

19.700 nye jobs blev lagt på nettet i februar, hvilket er det højeste antal siden oktober 2008.

 

Dansk Jobindex kom for kort tid siden ud med tal, der bekræfter vores klare oplevelse af jobmarkedet. Virksomhederne ansætter flere, og det er en tendens der umiddelbart fortsætter. Det er rigtigt positivt for de fleste.

 

De sidste tre år, hvor Shortlist har været på markedet, har vi hørt den samme sang om og om igen fra både store som små virksomheder; ”Vi kan ikke finde de rette folk””Vi får ikke relevante ansøgere” og ”De bedste kandidater er bare ikke jobsøgende”…. Det har været i en lavkonjunktur.

 

Nu står vi overfor syv fede år, hvor der kommer mere efterspørgsel efter de dygtige folk. Det bliver endnu sværere at overbevise kandidaterne om, at de skal skifte job til lige netop jer og lønningerne vil stige.

 

De fleste af de ledere vi taler med i hverdagen, har problemer med at rekruttere specialister og ledere. Mange er tvunget til at ”nøjes” med kandidater fra anden hylde, og det kan blive dyrt i længden.

 

Hvor mange kan huske de glade dage i 2006 og 2007?
Der havde Danmark en historisk lav arbejdsløshed på lige under 40.000 personer. Ja, samtlige ledige kunne faktisk være inde i Parken til en fodboldkamp, bare for at tegne det billede.

 

Vi ser ind i en fremtid, hvor vi nok ikke kommer ned på det antal ledige som tidligere, men som dengang kommer vi til at opleve en markant mangel på specialister og hvad gør vi så? Virksomhedernes vækst er afhængig af dygtige specialister og ledere, men hvis de ikke søger job bliver det svært.

 

Jeg tror, at man er nødt til at overveje hele måden der rekrutteres på. Den enkelte virksomhed er nødt til at se dette problem, som den potentielt største barriere for succes i de kommende år. I stedet for at tænke reaktivt og først rekruttere når der er en som siger op, er man tvunget til at lave en strategisk og proaktiv plan for hvordan man kan skabe dialog og kontakt til de eftertragtede specialister.

 

Vi hører mange tale om, at en Talent Pipeline vil være det helt rigtige og at man burde have en proaktiv rekrutteringsstrategi, men det virker som om at der er langt fra de gode intentioner til handling.
Kandidaterne er derude, men de gemmer sig og kender sikkert ikke din virksomhed for alle de gode ting i tilbyder. Det er op til dig, om du ønsker at tale med dem!

 

Shortlist er en proaktiv kommunikations- og researchkanal, som kan hjælpe dig med at få de ikke jobsøgende og tunge specialister ind i dit ansøgerfelt.

 

Prisen er fast på kr. 39.900,- og vi har i over 400 sager leveret mere end fem specialister på ca. 20 arbejdsdage.
Såfremt du også er ramt af vækst og ikke kan finde de kompetencer der skal få din virksomhed op i næste gear, er du meget velkommen til at skrive til os på info@shortlist.dk, så skal vi nok hjælpe dig.


No Comments

Comments are closed.